Bananenbrood

Bereidingstijd ongeveer 10 minuten + oventijd 45 minuten.

Ingrediënten

  • 3 bananen

  • 2 eieren

  • 170 gram fijne havermout

  • 100 gram suiker

  • 50 gram roomboter

  • 1 theelepel kaneel

  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Cake of broodblik

  • Garde

  • Mengkom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet het cake of broodblik licht in met wat boter. Weeg ook alvast alle ingrediënten af!

Bereiding

Smelt de boter in de magnetron. Prak de bananen (3) fijn en voeg vervolgens één voor één de eieren (2) toe en roer door met een garde. Voeg daarna de gesmolten boter (50g) toe en meng tot een geheel. Tot slot kunnen de overige ingrediënten (havermout 170g, suiker 100g, 1 tlkaneel & snufje zout) erbij en roer goed door en zorg dat alle klontjes eruit zijn.

Verdeel het beslag over het ingevette cake/broodblik en garneer eventueel nog af met wat havermout.

Bak het bananenbrood in het midden van de over op 180 graden in 45 minuten af. Laat het brood vervolgens minimaal een uur afkoelen voor je hem aansnijdt.

Tip/variatie

Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije havermout.

Ga je voor gezond? Vervang de boter door kokosvet en verminder de hoeveelheid suiker of laat het helemaal achterwege.

Bananenbrood

Bereidingstijd ongeveer 10 minuten + oventijd 45 minuten.

Ingrediënten

  • 3 bananen

  • 2 eieren

  • 170 gram fijne havermout

  • 100 gram suiker

  • 50 gram roomboter

  • 1 theelepel kaneel

  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Cake of broodblik

  • Garde

  • Mengkom

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet het cake of broodblik licht in met wat boter. Weeg ook alvast alle ingrediënten af!

Bereiding

Smelt de boter in de magnetron. Prak de bananen (3) fijn en voeg vervolgens één voor één de eieren (2) toe en roer door met een garde. Voeg daarna de gesmolten boter (50g) toe en meng tot een geheel. Tot slot kunnen de overige ingrediënten (havermout 170g, suiker 100g, 1 tlkaneel & snufje zout) erbij en roer goed door en zorg dat alle klontjes eruit zijn.

Verdeel het beslag over het ingevette cake/broodblik en garneer eventueel nog af met wat havermout.

Bak het bananenbrood in het midden van de over op 180 graden in 45 minuten af. Laat het brood vervolgens minimaal een uur afkoelen voor je hem aansnijdt.

Tip/variatie

Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije havermout.

Ga je voor gezond? Vervang de boter door kokosvet en verminder de hoeveelheid suiker of laat het helemaal achterwege.

By Published On: februari 23rd, 2022Reacties uitgeschakeld voor BananenbroodViews: 2951

Dit item delen: